Novinárske zverstvá

Na hodine manažmentu sme privítali Martina Podstupku, ktorý má dlhoročné skúsenosti s vedením redakcií

Magisterskí prváci sa dočkali milého prekvapenia počas stredajšej online hodiny Manažmentu médií. Ich tradičnú výučbu obohatila prednáška s odborníkom z praxe Martinom Postupkom.

Výučba sa začala tradične kontrolnými otázkami, či nám funguje technika, a potom slovo prebral hosť. Martin Postupka, ktorý je v súčasnosti vedúcim redaktorom dvojmesačníka SAV, sa počas prednášky so študentmi podelil o svoje dlhoročné skúsenosti z praxe. Poukázal na najčastejšie chyby pri písaní a upozornil na novinárske „zverstvá“. Rozhovoril sa aj o tom, že redaktori často nemajú dostatočne naštudovanú tému, čo sa potom prejavuje na kvalite textu. „Predstavte si takú scénku, ako stojí na úrade vlády po zasadnutiach redaktor, schytí ministra a všetko, čo sa ho spýta je: Pán minister, aká je filozofia návrhu, ktorý vláda schválila? V preklade to znamená: Nič z toho som nečítal, nič o tom neviem. Povedzte mi niečo, čo ustojí ako dvadsaťpäťsekundový šot,“ vysvetlil na príklade Martin Postupka.

Na záver prednášky bol priestor na otázky študentov. Ako to býva, zvedaví žurnalisti sa nedali zastaviť a tento čas naplno využili. „Bolo skvelé, že našim hosťom bol človek s dlhoročnou praxou v médiách. Páčilo sa mi, že viedol hodinu veľmi uvoľnene a porozprával nám aj niekoľko príhod z redakcie,“ zhodnotila štvrtáčka Bibiána.

Text: Alexandra Ševčíková
Foto: (bub)

Alexandra Ševčíková
Najnovšie články od Alexandra Ševčíková (zobraziť všetky)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply