Koronavírus opravy v Ružinove spomalil, ale nezastavil

Aj napriek stále neutíchajúcej koronakríze, ktorá zasiahla všetky odvetvia života, prešla bratislavská mestská časť Ružinov viacerými zmenami. Tento rok sa opráv a rekonštrukcií dočkali viaceré cesty aj verejné priestranstvá, pričom ďalšie budú revitalizovať už čoskoro.

Medzi najväčšie projekty, ktoré v rámci mestskej časti tento rok realizovali, patrili oprava chodníkov na Hraničnej a výmena vozovky na Drieňovej. Na prvej zo týchto ulíc, v úseku od Mlynských nív až po Stachanovskú, položili nový asfalt, vymenili poškodené obrubníky a pribudli takisto aj odvodňovacie bloky. Na Drieňovej ulici, ktorá patrí medzi dopravne najvyťaženejšie ulice v celom Ružinove, sa oprava uskutočnila dvojfázovo, aby nedošlo k obmedzeniu plynulosti cestnej premávky. „Oprava spočívala v odfrézovaní asfaltovej vrstvy a položení nového asfaltového krytu, debarierizácii priechodov pre chodcov a vo výmene poškodených obrubníkov,“ povedala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Keďže situácia ohľadom koronavírusu na jar spomalila či dokonca úplne zastavila možnosť uskutočniť viaceré z plánovaných projektov, ako nám potvrdila mestská časť aj magistrát, Ružinov sa do ich realizácie púšťa až na jeseň. Patrí medzi ne aj oprava vybraných detských ihrísk a parkov. V súčasnosti kompletne rekonštruujú ihrisko na Albrechtovej ulici, kde menia herné prvky, mobiliár (lavičky a odpadkové koše), hokejbalové ihrisko a pribudnúť by mala aj workoutová zostava. Tvár v najbližšom čase zmení aj detské ihrisko na Martinčekovej ulici – mestská časť plánuje vymeniť celú drevenú hernú zostavu, ktorá je v havarijnom stave. Opravou prejde aj pridružené hokejbalové ihrisko. Spevnia hraciu plochu, osadia nové mantinely, hokejbalové bránky a koše na basketbal.

Zmeny sa odohrávajú aj v ružinovských parkoch. Revitalizáciou v súčasnom období prechádza Rapošov park v Trnávke, ktorý sa okrem iného dočká aj osadenia nových lavičiek. S ošetrovaním drevín finišujú pri Štrkoveckom jazere a plánujú pokračovať v parku Andreja Hlinku, dodala hovorkyňa MČ Ružinov Tatiana Tóthová.

Čo, kde a za koľko?

  • Oprava komunikácií na Hraničnej a Drieňovej ulici – 285 000 eur
  • Oprava detského ihriska na Albrechtovej ulici – 220 000 eur
  • Oprava detského ihriska a pridruženého hokejbalového ihriska na Martinčekovej ulici – 176 000 eur
  • Revitalizácia Rapošovho parku, parku pri Štrkoveckom jazere a parku Andreja Hlinku – 70 000 eur
  • Revitalizácia ruží vo viacerých lokalitách (Martinčekova ul., Herlianska ul., Ružová dolina) – 17 000 eur

Autor: Daniel Ivančák
Foto: facebookový profil starostu Ružinova Martina Chrena

Daniel Ivančák
Najnovšie články od Daniel Ivančák (zobraziť všetky)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply