Slovenskí hokejbalisti majú úvodnú etapu prípravy za sebou

Rampáček: „Všetci vieme, že času je málo.“

Pred dvoma týždňami si v žilinskej korytnačke rozbalila stan naša hokejbalová reprezentácia. Tréneri Milan Rampáček a Ivan Káčer privítali na zraze 28 hráčov, z toho troch brankárov. „Tým, že sme mali ostrú skúšku už v októbri, mohli sme nacvičovať systém – postavenie, vychádzanie z obranného pásma a bránenie pri útoku súpera. Na zraz prišlo mnoho nových hráčov, ktorým sme zároveň chceli predstaviť našu víziu hry,“ uviedol na úvod hlavný tréner mužskej reprezentácie Milan Rampáček.

Realizačný tím si na sústredenie pripravil dve tréningové jednotky, dopoludnia sa hráči zameriavali na dodržiavanie taktických pokynov, poobede boli na programe dňa presilové hry a oslabenia. „Presilovky sme nemohli úplne natrénovať, keďže na zraz neprišli hráči, ktorí budú hrávať v špeciálnych formáciách. Dali sme priestor novým hráčom, ktorí sa rozhodne nestratili. Chce to všetko čas, musí si to sadnúť. My im môžeme kresliť hocičo, avšak v konečnom dôsledku to bude na ich kreativite,“ dodal Rampáček, pre ktorého to bude na júnových MS vo Švajčiarsku premiéra v role hlavného trénera. 

Naši reprezentanti si odbijú zápasovú premiéru pod novým vedením už 9. decembra, do Žiliny prijala pozvanie na priateľský zápas reprezentácia Českej republiky. Okrem toho odohrajú Slováci aj stretnutie proti reprezentantom do 23 rokov. Tí budú posilnení o starších hráčov, ktorých chce trénerský štáb vidieť v zápasovom tempe. „Som zvedavý na fungovanie nášho kolektívu. Jedna vec je, že nám po ihriskách behajú silné individuality, avšak svoju silu by mali ukázať aj v kolektíve. Musíme ťahať za jeden povraz,“ zdôraznil hlavný tréner.

Rampáček svoju víziu hokejbalu preniesol aj do nominácie na najbližšie zápasy: „Spolu s Ivanom (Káčerom, pozn. aut.) skladáme tím už dlho. Nemyslím si, že je správne, aby sme mali v kolektíve 20 hviezd – musíme ten tím vyskladať tak, aby to fungovalo na všetkých postoch. Teší ma, že máme v rukáve 7-8 hráčov, ktorí by pokojne mohli figurovať v nominácii. Je z čoho vyberať, mám príjemné starosti,“ priblížil skalický odchovanec. 

Po decembrovom zraze si dá reprezentácia na chvíľu prestávku, hráči sa stretnú až po novom roku. Vrchol sezóny sa nezadržateľne blíži, do Švajčiarska pocestujú naši reprezentanti už v júni. „Času nie je veľa, o sedem mesiacov sú tu majstrovstvá. Pred šampionátom máme ešte turnaj v Plzni, kde sa nám opäť odhalia silné aj slabé stránky,“ zakončil Milan Rampáček.

Autor: Daniel Barilla

Foto: Žilinská hala „korytnačka“, hokejbalportal.sk

You Might Also Like