Originálne nápady prezidenta Trumpa

Údajne sarkastická otázka môže mať fatálne následky.

Kontroverzia a kritika. Tak by sa mohol volať nový román o Donaldovi Trumpovi. Jeho novú kapitolu napísal Trump bielidlom. Americký prezident by totiž celý problém s pandémiou nového koronavírusu jednoducho “vyčistil”. Štúdia amerických vedcov ukázala, že teplo a slnečné žiarenie celkom efektívne likviduje vírus. Bielidlo aplikované do slín ho dokonca zabilo do piatich minút a látka, ktorá sa používa aj v čističoch a odmasťovačoch, ho ničí ešte rýchlejšie. Prezident USA s logikou sebe vlastnou vyhodnotil, že by bolo fajn zistiť, či sa tieto chemikálie nedajú vstrekovať do priamo to tela, napríklad do žíl alebo úst. S týmto brilantným nápadom však neprišiel prvý. Túto metódu už preverilo mnoho samovrahov. Ide o pomerne bežný spôsob, akým sa ľudia pokúšajú ukončiť svoj život.
Trump teda ľudom vlastne odkázal, že vhodná prevencia proti nákaze koronavírusom je napríklad smrť. 
Odborníci ho za tento výrok, prirodzene, patrične skritizovali. Ak totiž zaúraduje ľudská hlúposť a slepá dôvera v autoritu, následky môžu byť fatálne. Donald Trump sa však kritikou nedal znepokojiť. Otázku údajne položil sarkasticky novinárom a bol to jeho vlastný malý pokus, čo sa bude diať. Podobnosť s dieťaťom, ktoré povie hlúposť a potom sa tvári, že to bol vtip a skúšalo nás, je čisto náhodná. Ibaže toto dieťa stojí na čele jedného pomerne významného štátu. Americkému prezidentovi nehrá do karát ani to, že sa údajne neobracal na novinárov, ale priamo na Billa Briana z ministerstva vnútornej bezpečnosti a poradkyňu Bieleho domu pre koronavírus Deborah Birxovú. 
Donald Trump sa každopádne stáva novým obľúbeným seriálom a ľudia s napätím sledujú, čo zas vyvedie, povie alebo napíše.

Text: Laura Smitňová

Laura Smitňová

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply