Jesenná depka

Neviem ako vy, ale ja toto obdobie nemám v láske. Po dlhých, slnečných a letných dňoch prichádza obdobie mordoru (presne ten, o ktorom písal J. R. R Tolkien). Nestačí, že máte zlú náladu vy, ale tie tváre okolo vás priam žiaria nechuťou. Všetci si iba mrmlú popod nos a vy sa máte potom škeriť. Zmena času zrejme nikomu neprospela. Tmavá obloha, ktorá zavládne už v strede dňa, z vás vysáva šťastie ako čierna diera. Jediná trasa, ktorú v takéto dni chcete prejsť, je z postele do chladničky.

Cítite tú jesennú náladu? Všade samé listy. A tie farby. Nikdy neviete, či ste nestúpili na psie výkaly alebo na rozmočený list. Odpoveď zistíte, až keď si sadnete do električky, a začnete sa diviť, prečo si ku vám nikto nechce sadnúť. Začnú vás prirovnávať k bezdomovcovi, ktorý sa preváža o pár sedadiel ďalej. Vonku je zima, tak vždy sa niekde schová. To robia všetci ľudia. Preto je taká tlačenica v kaviarňach. Tá vôňa škorice je taká omamná, že vás z toho začne napínať. Mysleli ste si, že tento trend so škoricou na káve ostal v roku 2016. No jesenná nálada predsa musí byť. Tá je tak vysoko ako predaj alkoholu v tomto období. Už o šiestej ráno z ľudí tiahne. Je to vraj zdravé, lebo to zabíja baktérie. No môj prázdny žalúdok o tejto vôni veru nerozpráva zdravo.

Zdravé je aj to kýchanie, ktorým ste každodenne oprskaní. Čím iným by ste si chceli budovať imunitu? Zabudnite na všetky vitamíny. Stačí jedna jazda v MHD. A akoby toho nebolo dosť, už od novembra počúvate Vianoce sem a Vianoce tam. Ďakujem za pripomenutie. Skoro som zabudla. Ešte ste sa ani nedostali do jesennej nálady a už začínajú s Vianocami. Pri tomto tempe budeme oslavovať Veľkú noc už v januári. Žiť tento život je nekonečný maratón. Vy sa snažíte iba nespadnúť na papuľu.

Autorka: Dominika Elizabeth Varga

Autorka foro: Dominika Elizabeth Varga

Dominika Elizabeth Varga
Najnovšie články od Dominika Elizabeth Varga (zobraziť všetky)

You Might Also Like