JEDINEČNÁ SHOW JAMESA BLUNTA

Do Bratislavy zavítal známy britský popový spevák James Blunt. V rámci turné nazvaného Who We Used To Be Tour, zaspieval večer 6. marca 2024, v bratislavskej TIPOS aréne, svoje najväčšie hity. A zároveň predstavil nový album. Využila som príležitosť a bola som pritom.

James Blunt síce doteraz nepatril medzi mojich najobľúbenejších interpretov, ale na jeho koncerte, z ktorého som si odniesla množstvo zážitkov, som jeho tvorbu mohla spoznať v celej šírke. Zistila som, že má aj iné pekné skladby, ako len tých pár najznámejších, čo bežne hrajú v rádiu. Aj keď neoslovuje priamo moju vekovú kategóriu a jeho fanúšikovskú základňu tvoria najmä ľudia v strednom veku, napriek tomu bolo na jeho koncerte veľa mladých. Predovšetkým žien, ktoré na túto príležitosť všimne často nahodili aj extravagantný outfit.

Keď som vošla do koncertnej haly, prekvapilo ma, že v hľadisku je pomerne málo ľudí. Neskôr sa štadión zaplnil, aj keď vypredané nebolo. Zo začiatku preto koncert mal určité nedostatky, nielen v slabšej počiatočnej atmosfére, ale aj preto, že ho na štvrťhodinu prerušili, pre zlyhanie techniky. Síce spev bol vynikajúci, ale keďže nefungovali efekty a ani nadrozmerná obrazovka, iba základné pódiové osvetlenie, bolo náročné dovidieť na Jamesa zo zadných radov hľadiska.

A potom prišiel jeho návrat vo veľkom štýle, aj s fungujúcimi svetelnými efektami a obrazovkou. Blunt rozprúdil atmosféru v hale svojimi najväčšími hitmi. Tie nasledovali v poradí You’re Beautiful, Goodbye My Lover (Zbohom moja láska), Bonfire Heart (Ohnivé srdce) a Simona. Z novších, menej známych skladieb, sa mi páčili najmä The Girl That Never Was a Beside you. Tieto piesne boli veľmi emotívne a nielen roztancovali dav, ale mnohé mladé dievčatá dojali k slzám. Na záver vydareného koncertu, keď James Blunt videl nadšené publikum, predviedol jedinečný stage diving, čiže sa hodil priamo do davu pod pódiom. Bol to naozaj jedinečný zážitok vidieť takúto hviezdu populárnej hudby naživo z niekoľkých metrov. Verím, že sa ešte niekedy na Slovensko vráti a budeme mať príležitosť opäť obdivovať jeho umenie.

Autorka: Simona Hollósyová

Foto: Facebook

You Might Also Like