VÝROČIE JAZZOVÉHO KLUBU

Jazzový klub Blue Note Jazz and Music Club v Novom Meste nad Váhom oslavuje 15. výročie od svojho vzniku.

Tento významný jubilejný rok si klub zaslúži oslavu nielen pre svoju dlhú existenciu, ale aj pre svoj vplyv na miestnu hudobnú scénu a kultúru.

Pred 15. rokmi zakladateľ, Tibor Zelenay, otvoril dvere tohto podniku pre hudobníkov a poslucháčov. Odvtedy Blue Note prešiel mnohými významnými situáciami, vrátane legendárnych koncertov a slávnych osobností z hudobného sveta.

Okrem jazzu, po ktorom je pomenovaný, sa tu často objavujú kapely rôznych štýlov, od rocku a blues po funk a Word music. Rozmanitosť prispela k tomu, že klub sa stal miestom stretnutí hudobných nadšencov. Toto miesto je špecifické svojimi rozmermi, keďže sa tam zmestí malé množstvo ľudí, je tam akási rodinná atmosféra a poslucháči sú v blízkosti rôznych kapiel.

Na otvorení výročia boli hlavným programom Peter Cmorik, Desmod, ale aj mladá tvár Melissa Mandy Marušková. Na úvod sa predstavil majiteľ Tibor Zelenay, ktorý povedal, „sám som nečakal, že toľko rokov to vydrží a koľko známych a talentovaných ľudí sa tu vystrieda“.  Dlhoroční návštevník klubu Blue Note sa podelil o svoje spomienky a zážitky. „Vždy som si sem rád chodil posedieť, vypočuť si skvelú hudbu a stretávať sa s priateľmi. Klub Blue Note je pre mňa miestom, kde sa cítim ako doma,“ hovorí jeden z pravidelných návštevníkov.

Oslavy 15. výročia potrvajú do konca apríla, takže fanúšikovia môžu stále vychutnávať „súkromné koncerty“ a užiť si nezabudnuteľné hudobné zážitky v jedinečnej atmosfére tohto kultového klubu.

Autorka: Amália Bačová

Foto: Amália Bačová

Amália Bačová
Najnovšie články od Amália Bačová (zobraziť všetky)

You Might Also Like