ČSOB MARATHON BRATISLAVA 2024

ČSOB maratón zavítal už po devätnásty raz do hlavného mesta Bratislavy. Toto známe bežecké podujatie sa koná pravidelne od roku 2006. Je jedným z nástupcov niekdajšieho Štefánikovho maratónu, ktorý sa v Bratislave utekal od roku 1932.  Stal sa sviatkom  nielen pre hlavné mesto, ale aj pre účastníkov z celého Slovenska a viac ako päťdesiatich krajín sveta. Rodinné podujatie v meste milujúcom beh, kde “víťazom je každý“, kto sa postaví na štart a prekoná sám seba.

Maratón a polmaratón sa konali súbežne siedmeho apríla a štartové odpočítavanie bolo už o deviatej ráno. Polmaratón má však iného sponzora. Nechýbali ani slávnostné príhovory či štátna hymna Slovenskej republiky, ktorú zaspievala Natália Hatalová. Prihlásilo sa až  neuveriteľných štrnásťtisíc bežcov. Riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič uviedol, že záujem o najväčšie slovenské jarné športové podujatie prejavilo viac ľudí ako v doteraz rekordnom roku 2018, keď bolo prihlásených trinásťtisíc päťsto jeden žien a mužov. Devätnásť ročníkov plných príbehov tisícok bežcov a bežkýň, stoviek litrov potu v tréningoch a prekonávania fyzického ducha.

Čo sa týka tohtoročných víťazov ČSOB maratónu, boli nimi Poliak Pawel Kosek a Chorvátka Nataša Šustičová. Na druhom mieste skončil Slovák Marek Hladík a Slovenka Zuzana Polhová. A na treťom mieste Česi Martin Kučera a Jitka Špičáková.

Organizátori uzavreli podujatie so slovami: „Gratulujeme a ďakujeme za túto úžasnú atmosféru, tešíme sa na vás opäť o rok!“

Autorka: Daniela Dianová
Foto: autorka

Daniela Dianová
Najnovšie články od Daniela Dianová (zobraziť všetky)

You Might Also Like