Operácia ponorka

Bývať so svojim partnerom alebo nie? Chodíte spolu už predsa nejaký ten piatok, konkrétne tretí alebo štvrtý, a ste na univerzite, takže sa na to cítite byť pripravení. Znie to všetko veľmi jednoducho, výhodne a romanticky. No realita býva často iná. 

Očakávanie: Našli ste si krásny byt v bratislavskej Karlovej Vsi. Áno, je o trochu drahší ako v niektorých iných častiach mesta, ale máte pre seba celé dve izby, čo je v porovnaní s miniatúrnou komorou internátu luxus. Navyše, ak vezmete do úvahy bežné ceny nehnuteľností v Bratislave, je dokonca lacný. No nekúp to! Začína plánovanie. V jednej izbe bude spoločenská miestnosť a pracovňa, kde obaja zamýšľate rozširovať hranice svojho osobnostného rozvoja. V tej druhej spálňa. Tam budete večer čo večer v objatí zaspávať. Navyše, druhá izba môže slúžiť aj ako neutrálna zóna, ak sa niekedy pohádate a budete si od svojej polovičky chcieť na chvíľu oddýchnuť.

Realita: Po krátkej idylke sa z prvej izby stáva skladisko škatúľ od donáškového jedla a použitých ponožiek. Pracujete kdekoľvek, na zemi, na gauči, na posteli, len aby ste už nemuseli sedieť na stoličke malbö zo švédskej nábytkárskej firmy. V lete sa od seba v posteli držíte čo najďalej, pretože ste nechceli priplatiť za klimatizáciu. Tisnete sa k sebe iba v zime, ak jeden z vás ukradne perinu. Alebo, ak ste nemali ani na väčšiu posteľ a tlačíte sa na váľande pre jedného. A čo druhá izba ako neutrálna zóna? Po pár hádkach si poviete, že by ste od seba neboli dosť ďaleko ani vtedy, keby sa niekto z vás dvoch presťahoval na Kanárske ostrovy.

2.   Osobný raj 

Očakávanie: Scéna ako z kolumbijského seriálu. Ráno vstanete, dáte drahej polovičke bozk na rozlúčku, aby ste sa po dlhom dni v škole opäť šťastne zvítali a porozprávali o svojich zážitkoch. Večer si, voňaví a krásne upravení, vyjdete na prechádzku do neďalekého parku alebo si jednoducho sadnete k filmu s doma navarenou večerou a vínom v ruke. Svoj úžasný, spoločne prežitý čas zakončíte milovaním na huňatom koberci jehötve.

Realita: Ráno vám nezvonil budík, takže ste opäť zaspali. Na pusu neostáva čas. Vstanete o desiatej, v strese hľadáte kľúče, peňaženku a utekáte aspoň na koniec tej prednášky, kde už máte dve absencie. Po škole musíte ísť na nákup, opäť došiel toaletný papier. Nijaká romantika, iba číra praktickosť. Beriete auto, pretože chcete kúpiť aj potraviny na večeru. Hodinu sa pri pulte s mäsom dohadujete, či bude stejk alebo diétny kuskus s opekanou zeleninou. Nakoniec to vzdáte. Ležíte na gauči, spotení a vyčerpaní, s dvoma kartónmi z pizze. Rozmýšľate, čo ďalej s načatým večerom. Na koberci jehötve ste to skúšali, ale skončili ste s ekzémom na zadku. Preto radšej pozeráte nezmyselné vtipné videá a snažíte sa neupadnúť do rutiny, v ktorej už dávno ste. Stali sa z vás spolubývajúci.

3.   Úžasný a bohatý sexuálny život 

Očakávanie: Konečne ste voľní. Už sa netlačíte v izbe s ďalšími dvoma cudzími ľuďmi, nemusíte sa zamykať v sprche alebo vešať kravatu na kľučku, aby vás nenachytali. Máte súkromie. Vlastný byt. Môžete sa vyzliecť a behať nahí, kadiaľ len chcete. Môžete tancovať v spodnej bielizni na posteli a vyskúšať aj iné polohy ako tú, pri ktorej nervózne sledujete dvere. Predstavujete si, že sa na seba budete vášnivo vrhať každý večer, cez víkendy možno aj dvakrát.

Realita: Po celom týždni si nájdete čas v sobotu. Sedíte vedľa seba na gauči v teplákoch a jete zmrzlinu. Pozriete sa na seba. „Ideme?“ spýta sa a vy bez slova prikývnete. Idete. Keď už vaše znudené popoludnie v spálni začne konečne naberať na obrátkach, zisťujete, že ani súkromie na priváte s partnerom nie je vždy zaručené. Spoza balkónových dverí na vás vyvaľuje oči šokovaná suseda. Bola taká milá, že vám prišla zavrieť okno. Myslela si, že nie ste doma. Pozeráte sa na seba. Vy na ňu, ona na vás, vy späť na ňu. Ste všetci takí prekvapení, že vám nenapadne nič lepšie, ako jednoducho pozerať. Keď sa konečne spamätáte, rýchlo beriete, čo je po ruke a zakrývate sa, ale je neskoro.

Text: Natália Mrázová

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply