Fejtón: Prvé spoločné bývanie- vyberte si partnera rozumne!

Začiatok lásky to je zamilovanie, búšenie srdca pri pohľade na toho druhého, motýliky v bruchu pred prvým rande. Hľadáte partnera, ktorý bude pre vás dokonalý. V ženských hlavách sa zvyčajne rodí ideál muža. Starostlivý, poriadkumilovný, dobrý kuchár a do budúcna milujúci otec. To si my, ženy, zvykneme myslieť o svojich polovičkách. Realita je iná po rokoch vzťahu.

 Skúste si spoločné bývanie. Z princa na bielom koni sa stane kretén, ktorý si vyzlieka špinavé oblečenie pred práčkou a nechá ho tam dovtedy, kým ju vy nezapnete. Predtým sa tváril ako kuchár roka, v skutočnosti si ráno vypýtate krupičnú kašu a jemu prihorí už mlieko. Po ťažkom dni prídete domov s myšlienkou, že vás čaká voňavá večera. Jediné, čo vás čaká, je pohľad na rozvalené telo ležiace na gauči s otvoreným pivom pri hlave. Nádych. Výdych. Odložíte si veci a uvaríte večeru pre vás a aj pre ten objekt pozerajúci futbal.

 Aby to nevyzeralo zle len z jednej strany, aj muži majú svoje trápenia. Chcú ženu, ktorá varí ako ich mama, no pri večeri s kamarátkami vypije viac vína ako jej tato. Ó a vlasy. V sprche, posteli, na gauči. Z vysávania vlasov po byte by sa dal poskladať ďalší človek. Kúpeľňa je rajom každej ženy. Miesto, kde vzniká dokonalý vzhľad. Umývadlo po tomto procese vyzerá ako po vpáde vojsk. Nezhody a vymieňanie názorov je na dennom poriadku. Vznikajú z jednoduchých, často až banálnych príčin.

My, ženy, vieme zo všetkého spraviť životnú lekciu. Muž prichádza do hádky s argumentom, ale odchádza so ženským názorom. Pri otázke, či by si vybral vo vzťahu pravdu alebo pokoj, vyhráva – pokoj. Preto, milé dámy, nestrácajme nádej a vlasy a vy, milí páni, nesnažte sa nás pochopiť, len nás ľúbte!

autorka: Patrícia Greifová

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply