Ženská perspektíva

Rozmýšľal si  niekedy, aké krásne musí byť, narodiť sa v tele ženy?  Ráno vstaneš s nádejou, že  zažiješ ten najkrajší deň, pretože iný než s motýlikmi v brušku je neakceptovateľný. Vykonáš svoj každodenný hodinový rituál, namaľuješ sa, upravíš, vyberieš atraktívne oblečenie, a to len preto, aby po tebe mohli po ceste vypiskovať stavební robotníci a autá trúbiť do rytmu tvojej chôdze.

V práci musíš podať stopercentný výkon, inak si lenivá a nespoľahlivá. Na konci pracovného času odchádzaš domov s vedomím , že každé euro, ktoré zarobí tvoj mužský kolega, znamená pre teba len osemdesiat centov, lebo si sa narodila s maternicou.

Po ceste domov telefonuješ s  rodinnými príslušníkmi. Boja sa, že skončíš ako bezdetná dievka bez muža alkoholika a traumatizovaných detí, ktoré v ich svete predstavujú najvyšší stupeň  bytia.

Pri pozeraní televízie zistíš, že o tvoju maternicu opäť bojujú starí prehnití muži, ktorí ani len nemajú páru, z čoho je zložené ženské pohlavné ústrojenstvo.  

V kostole ťa bez problémov označia za hriešnicu, ak nechceš prijať rolu manželky, no predovšetkým matky. 

Snažíš sa bojovať a dávať spoločnosti na vedomie, že je to zlé a nespravodlivé, no tá ťa prinajlepšom označí za chlpatú feministku, ktorá nenávidí každú bytosť s chromozómami XY. Každý protest proti systému je neakceptovateľný, také niečo si vo svojom postavení nemôžeš dovoliť. Musíš byť vzorná a nevyčnievať z davu. Jediná vec, na ktorú by si sa mala sústrediť vzhľadom na pohlavie je, aby si dokázala dobre navariť a poriadne poupratovať. Možno sa potom manžel nad tebou zľutuje a nezbije ťa ako žito.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply