Predvolebný bizár

Predčasné voľby sa blížia a my môžeme sledovať tradičné predvolebné praktiky, nápadité kampane i novovzniknuté politické strany. Už o päť mesiacov sa budeme musieť rozhodnúť, komu zveríme dôveru, aby nás zastupoval v nasledujúcom období. Azda absurdnejšie ako sledovať preferencie obľúbených politických strán sú ale pokusy o zaujatie tých menej známych.

Príkladom môže byť  strana Front- občianska strana práce, ktorá musela vzniknúť aby „mohla raziť cestu revolučného myslenia a komplexných zmien na Slovensku“ ako uvádzajú na svojej stránke. Klasicky bojujú najmä proti diktátu a útlaku zo strany Európskej únie a NATO. Hnutie- stabilita, ktorá už vo svojom názve používa oxymoron a ktorej predseda bol právoplatne odsúdený z daňových podvodov, taktiež pýta podpisy od stratených voličov túžiacich po zmene. Zmenu od človeka, ktorý zasvätil svoj život zberu lykožrútov možno dostanú, no asi nie takú, ako by chceli. Strany ako Slovenské hnutie obrody zasa stavajú na istotu a kampaň zakladajú na urážkach na osobu prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, či ministra obrany Jaroslava Naďa.

Najabsurdnejšou, ale aj najviac odrážajúcou situáciu u nás, je ale strana Nevakcinovaní. So snahou udržať si zdravý úsudok a nepodľahnúť nátlaku zakladajú stranu pre celú dezinfoscénu Slovenska. Nachádzajú vlastné odpovede, keďže im nestačia tie, čo sú im prezentované ako napríklad „lži o klimatických zmenách“ a podobne.

Ľudia z konšpiračných končín Slovenska teda majú naozaj z čoho vyberať, no kde končí humor prichádza aj uvedomenie, že sme si vytvorili prostredie, v ktorom strany ako sú tieto môžu vznikať a majú istú formu popularity. My v tomto štáte ale budeme musieť žiť a pracovať, nenechajme sa preto ničím ovplyvniť, myslime kriticky, vzdelávajme sa a zvoľme si stranu, ktorá chce naozaj posunúť Slovensko lepším smerom.

autorka: Martina Komorná

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply